Against all rules: Deconstructivism.

Ruxandra Iosif
 
Cred ca aveam vreo 12 ani cand o trimiteam pe bunica mea sa imi cumpere Cool Girl si Bravo de la chioscul de la colt. Saraca, o terorizam mereu sa imi ia numarul bun, sa verifice ce am acasa si sa nu imi ia dublura. De la Cool Girl la Harpers Bazar, Glamour sau Marie Claire a fost doar un pas. De fiecare data cand rasfoiesc o revista sunt undeva pe podiumul acela cu o groaza de haine in brate, inconjurata de rochii si pantofi cu  aparatul de fotografiat la gat si lumini, lumini orbitoare peste tot. Sunt in lumea mea. De fiecare data cand rasfoiesc o revista am impresia ca tot ce vad acolo este nou, este viziune, este inovatie.
Treaba nu sta chiar asa…Mi-a atras atentia pe facebook o persoana care posta mereu altfel de poze, altfel de haine, haine cu un mesaj complex. Noi comunicam prin ceea ce purtam. Fie trimitem mesaje simple, fie subtile, imbracamintea noastra ofera o imagine particulara a corpului nostru.
Aceasta persoana se numeste Ruxandra Iosif si gasiti pagina ei la un click distanta:)
Ruxandra este un tanar designer care a optat pentru deconstructivism ca si concept vestimentar.
deco 3
Deconstructivismul, este un concept introdus de către filozoful Jacques Derrida in anul 1960.
Iniţiatorii desconstructivismului în modă sunt Rey Kawakubo şi Yohji Yamamoto.  Curentul  promoveaza   colecţii surprinzătoare, cu asimetrii, nefinisări, haine lungi acoperitoare, largi şi negre. Reacţiile au fost mai mult dezaprobatoare, dar  in zilele noastre fenomenul  este acceptat, găsind mereu adepţi noi în rândul tineriilor designeri, cum este Ruxandra.
Una din tendinţele actuale este de a refolosii hainele. Hainele  trec prin proces de creaţie, sunt dezasamblate  partial, după care sunt reasamblate, devenind o nouă piesă vestimentară.
Tinerii tind să caute orice nouă abordare a hainelor pentru a ieşi în evidenţă sau pur şi simplu din dorinţa de şoca.
De multe ori, o fusta  veche are o semnificatie emotionala si nu vrei sa renunti la ea. Dincolo de aspectul practic, se pune accent şi pe valenţa artistică. 
deco 2

 

 

In deconstructivism se patreaza  linia tinutei,  forma, volumul şi cromatica.
Si destul cu teoria, let’s enjoy:)!

 

 

 

Rey Kawakubo 

 

Yohji Yamamoto

 

Yohji Yamamoto

 

Yohji Yamamoto

 

Yohji Yamamoto

Yohji

Rey Kawakubo

 

rey Kawakubo -craig mcdean

 

 

 

 

 

 

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *