Allexis Nature: ,,Muzica îmi dă aripi și nu pot exista fără ea”


Hello dragii mei, 

Alexandra este unul dintre acei  oameni faini, de care va  tot povestesc de ceva timp. Va spuneam ca avem in orasul acesta atat de multi oameni care au ceva de zis, oameni talentati, timisoreni cu care sa ne mandrim si ca va voi face cunostinta cu cat mai multi dintre ei.

Pe Alexandra am cunoscut-o pana acum numai prin muzica ei. Am descoperit-o acum 1 an pe soundcloud si de atunci ma declar fan. O gasiti pe soundcloud Allexis Nature. Ii puteti scrie pe pagina de facebook.

In interviul de mai jos aflati cine este Alexandra si de ce Allexis Nature. Share daca ti-a placut:)
ATG_1479

Cine e Alexandra Giuca?

Alexandra: Pe scurt aș spune: o fată cu un vis mare. Până aici sună destul de bine, așa-i? Lăsând gluma la o parte, sunt o fată simplă căreia îi place să cânte, muzica fiind o pasiune dobândită de mică și accentuată pe parcurs. Visul, bineînțeles, acela de a cânta și de a face muzica mea cunoscută lumii întregi. E un vis mare, într-adevăr, dar am încrederea că se poate împlini, dacă nu în totalitate, măcar pe jumătate. Momentan, visul meu se construiește cu fiecare zi, cu bune, cu rele… ca orice vis până la urmă.

21

 De cât timp cânți și cum a început totul?

Alexandra: Am început să cânt de la o vârstă fragedă, e cumva deja clișeic să spun că am debutat cu tubul de spray în fața oglinzii și mai apoi în fața familiei, însă pe scurt cam așa s-a întâmplat, clișeic sau nu. Cum ți-am spus, prin casă, ca orice „mare artist”, în fața oglinzii, prin baie, și apoi încet, încet am trecut la alt nivel, spectacole, festivaluri și așa mai departe. Dar da, de cele mai multe ori, începuturile tind a fi ușor clișeice, însă continuarea face diferența. Am început să frecventez tot mai des, ca să zic așa, locașul de cult din satul nostru, până ce am descoperit că muzica aceea îmi dă aripi și că nu pot exista fără ea. A fost o etapă care va rămâne un punct de referință în viața mea muzicală, întrucât corul bisericii a fost pentru mine școala de muzică, baza pe care m-am dezvoltat și care m-a ajutat să-mi dozez capacitățile muzicale și să îmi construiesc și șlefuiesc o tehnică. Au urmat apoi câteva concursuri, festivaluri, stilurile muzicale intersectându-se, având șansa să gust atât din partea folclorică, cât și cea corală, bisericească, ușoară. Apoi, pe rând, Palatul Copiilor și Școala Populară de Artă, serile de jazz cu Sași și acum acest proiect de suflet. S-au legat toate așa frumos, în timp…

IMG_0136

 Ce muzică asculți în general?

Alexandra: În general ascult muzica de afară, printre genuri numărându-se blues-ul, jazz-ul, soul-ul, gospel-ul, soft-rock-ul… În general „muzica neagră”, cum îmi place mie s-o numesc, acolo e zona în care mă simt cel mai bine, dar nu zic nu nici altor genuri muzicale dacă e să fie de cântat . Dar în general muzica bună, care depinde bineînțeles și de starea în care mă aflu. (Joss Stone, Adele, James Bay, Ella Eyre, Coldplay, etc. Lista-i mult prea lungă .

Cum a început colaborarea cu Sași Vușcan ?

Alexandra:  L-am întâlnit pe Sași acum câțiva ani prin intermediul lui Teo Milea, fiind invitată de câteva ori de acesta să cânt cu muzicieni importanți cum ar fi Tavi Scurtu, Pedro Negrescu, Eugen Gondi,Victor Miclăuș, Zsolt Szabo, apropo de serile de jazz pe care ți le-am menționat mai devreme, după care într-un mod foarte firesc am început o colaborare pe partea de compoziție și producție. Totul a decurs cât se poate de normal și firesc, naturalețea și simplitatea cu care s-a născut această colaborare a dus la apariția unui material eclectic, în care dezvoltarea unui sunet personal a fost principalul obiectiv. Deschiderea internațională și mai ales ocazia de a colabora și cu muzicieni și ingineri de sunet din mai multe colțuri ale lumii au dat aripi acestui proiect, propulsându-l spre oameni și „urechi” neașteptate care ne-au făcut să ne încredem și mai mult în acest proiect.

IMG_0020

Care a fost sursa de inspirație la început a proiectului și de ce Allexis Nature?

Alexandra: E evident și cumva inevitabil să ajungi să te inspiri ușor din creațiile altor mari muzicieni sau artiști de renume, și prin asta să te dezvolți pe tine ca viitor artist sau muzician, tocmai de aceea nu mă feresc să spun că da, am artiști de a căror muzică nu m-aș sătura nicicând și de la care aș mai avea extrem de multe lucruri de învățat, dar la toate acestea încerc să găsesc o cale prin care să mă aud pe mine, să-mi pun amprenta asupra pieselor pe care le fac și să fiu eu atunci când le cânt. Asta e cel mai important, cred eu, să atingi acel nivel de autenticitate și de originalitate care să îți permită să se spună despre tine: „Da, frate! Fain album, faine piese, are ceva aparte în felul cum cântă” și așa mai departe. Cred că ăla e momentul în care poți spune că ți-ai atins targetul, ca să zic așa. Și precis e minunat sentimentul. 

Share daca ti-a placut:D

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *