WOMAN, ALL TOO WOMAN

Dragile mele,

M-am obisnuit sa spun mereu clar si raspicat ceea ce gandesc. Imi privesc mereu interlocutorul in ochii, pun fruntea in pamant doar atunci cand stiu ca am gresit si imi asum. Am fost incurajata de catre femeile din familia mea sa am coloana vertebrala, sa spun DA, sa spun NU sa am pareri, sa le sustin cu argumente si sa imi asum mereu ceea ce fac si cine sunt. M-au crescut sa gandesc liber, m-am nascut in perioada la care multe femei nici nu puteau visa. Am crescut cu povesti despre femei terorizate, femei care nu si-au apartinut, genii care nu au putut crea, artisti neintelesi. Datorita lor, curajului lor eu sunt aici, libera  sa exist in acest moment, sa pot scrie ceea ce gandesc, ce simt. Am creat acest blog ca prin intermediul lui sa ajung la voi, sa va transmit ideile mele, trairile si sa va inspir. Incerc ca prin intermediul tinutelor pe care le port, prin intermediul shootingurilor si al fashionului sa va arat ca nu e greu sa iti apartii, sa ai pareri, sa ai atitudine si sa o exprimi vestimentar si nu numai. In alte vremuri femeile nu isi puteau imagina ca poarta pantaloni, eu port o rochie, un sacou, o palarie si pantofi cu varf ascutit. Cat de minunat e sa poti sa te imbraci cum vrei. Shopping City Timisoara sustine initiativa mea, port o minunta rochie din Reserved.

Avem o libertate pe care nu o apreciem suficient si nu o folosim asa cum ar trebui. De foarte multe ori in evolutia mea am auzit ,, fetele nu pot sa spuna asta”, ,, esti femeie, un barbat ar trebui sa faca asta”. Ei bine femei din istorie au dovedit ca se poate, au dovedit ca se poate sa fie oameni de stiinta straluciti, ca pot crea, ca pot picta liber, ca pot face arta, ca pot desena iar prin creatiile lor pot transmite lumii libertatea in gandire.

Va invit la cea de-a treia editie a proiectului Baroque||Urban aduce expozitia | WOMAN, ALL TOO WOMAN | , curatoriata de Andreea Foanene, care va avea loc in Muzeu de Arta Timisoara, Piata Unirii nr 1(15 August – 20 Octombrie). Expozitia este dedicata artistelor din Romania si estul Europei. In perioada contemporana statutul de ARTISTA este unul cat se poate de valid, de real si de argumentat. Scena culturală feminina romaneasca de astazi prezinta personalitati complexe, influente, puternice, iar evenimentul va aduce in prim plan artiste importante ale scenei contemporane si moderne, personalitati fascinante si diverse, femei pe care le uneste o forta deosebita, o putere de intelegere, sintetizare si exprimare inedita, o dorinta de cunoastere si o capacitate creativa de exceptie.

 

Andreea Foanene, curatorul expozitiei |WOMAN, ALL TOO WOMAN | aduce in premiera pentru Timisoara, un concept care leaga creatia feminina romaneasca, din diverse generatii, de contextele istorice actuale. Lucrarile celor peste 20 de artiste care participa la expozitie, se vor prezenta publicului drept un univers artistic complex, care, realizat in exclusivitate de femei, este, in fapt, unul universal omenesc, ce nu poate fi catalogat în functie de prejudecati legate de sex, rasa sau varsta, ci doar al valorii artistice si mesajului de substanta pe care il poarta in sine.

Am realizat acest shooting I WAS HERE alaturi de una dintre artistele mele preferate, Amalia Gaita, artista vizual, muzical si compozitor. Amprenta Amaliei se vede pe fiecare shooting pe care il realizam impreuna. Nici un shooting nu arata la fel. Pasiunea cu care Amalia lucreaza este nemasurata, cauta emotia si o transpune in fiecare fotografie realizata. A terminat facultatea de Arte si Design din cadrul Universitatii de Vest. In fotografiile de mai jos se vede geniul creator al Amaliei si libertatea la exprimare.

Mai multe info gasiti pe site Baroque Urban, pe pagina de facebook si instagram.

Outfit: Reserved din Shopping City Timisoara; Rochie: Reserved; Poseta: Reserved; Accesorii & Pantofi Reserved.

 

 

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *