Cu Teatru la cafenea

Cand ai fost ultima data la Teatru? Stiu, ai uitat dar poate pentru ca nu mai ai timp, poate ca lucrezi round the clock, poate ai alte prioritati, poate nu iti place.

Nu vreau sa imi raspunzi la intrebare vreau doar sa te anunt de un proiect interesant, urban si neconventional.

Stii dupa amiezile acelea in care te vezi cu prieteni la o poveste, intr-o cafenea, sau la un ceai?

Afis_Dramaloge_web (2)

Ei bine  Asociația Teatru Pentru Tine organizează primul festival de teatru lectură din Timișoara, Dramalogue si te invita la teatru din spatele teatrului. Participanții la festival vor experimenta, astfel, un alt mod de înțelegere a textului dramatic contemporan și a celor transmise de autori, putând participa chiar la discuții legate de montarea finală și interpretarea pieselor.
Evenimentul va avea loc între 23-25 octombrie, în locații neconvenționale precum: Bastionul Therezia, Alt Club, City Business Center, D’arc sau Electric Theatre.

Vom  avea ocazia sa experimentam  partea mai puțin cunoscută a spectacolelor de teatru, adică lecturarea pieselor și pregătirea lor pentru scenă. Textele vor fi citite de actori profesioniști, ghidați de regizori la fiecare piesă în parte. Lectura va cuprinde teatru contemporan și va oferi celor prezenți posibilitatea de a da frâu liber imaginației și a-și închipui, singuri, partea vizuală.

Elemente precum costumele, decorul și chiar scena, care, de obicei, nu lipsesc din astfel de evenimente, vor fi aduse la un stadiu minimalist. Actorii se vor folosi de expresivitatea vocii pentru a spune povestea înainte ca aceasta să devină spectacol.

Asociația Teatru Pentru Tine a fost înființată în 2013, ca inițiativă a unui grup de tineri, doi dintre ei actori, iar al treilea activ în proiecte culturale și de tineret. Conceptul asociației s-a născut din dorința de a apropia teatrul de spectatori, prin implicarea directă a acestora în actul teatral.

Programul il gasiti Aici: http://dramalogue.ro/en/program

Biletele la fiecare eveniment costă 10 lei și pot fi achiziționate înainte de spectacol, din locațiile aferente.

Proiect finanțat printr-un Grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein și Guvernul României.

Mai multe detalii pe www.dramalogue.ro | www.facebook.com/dramaloguefestival

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *