Fii autentic!

 

Dragi fashoniace,

Ma indrept cu pasi repezi spre implinirea celor trei ani de cand scriu pe fashoniac.com. Ce m-a facut sa scriu? Sa nu renunt? Poate faptul ca blogul m-a ajutat treptat sa ma descopar pe mine, sa imi identific si sa imi imbunatatesc stilul vestimentar care in cei trei ani a trecut prin cateva modificari pana sa ajung la cel de acum care vreau sa cred ca e autentic. Chiar daca de cele mai multe ori cumpar din mass market,  reusesc sa combin altfel piesele vestimentare, le pun intr-o alta lumina decat cea din vitrina. Stilul meu este eclectic, e o combinatie de mai multe stiluri deja cunoscute.

Despre autenticitate auzi peste tot, cum ai defini totusi acest cuvant, la ce il raportezi? Esti autentic daca raspunsul tau sau ceea ce faci poarta amprenta personalitatii tale. Autenticitatea este  suma convingerilor tale, crezi trup si suflet ceea ce spui, esti ceea ce faci.  Am creat blogul, aceasta a fost partea cea mai usoara, dar cum sa fac sa am o nisa, cum sa am un public, un grup de followeri fideli, care sa se intoarca mereu pe blogul meu si care sa aduca si prieteni? La inceput  am vrut sa fie doar o platforma care sa ma ajute, sa ma descarc, sa fie un colt de refugiu in timp s-a transformat intr-un spatiu vizitat pentru idei, pentru noutati, pentru convingeri. Intr-o mare de bloggeri, care deja existau, nu aveam nici o sansa, din punctul meu de vedere nu faceam nimic diferit,  totusi insa am urcat  pe scena. Am fost mereu sincera cu mine, nu am tinut cont de nimic altceva decat de ce simt eu si cred.

Am o voce interioara pe care o urmez indiferent de ce s-ar intampla. Cred in ea chiar si atunci cand nu ma duce spre cel mai bun rezultat. E alegerea pe care mi-o asum si raman fidela convingerilor mele. Intr-o lume mereu pe fuga, mereu fara timp cunosti oameni noi in fiecare zi. Tu ramai constant. Sunt oameni care vor incerca sa te manipuleze, sa iti induca si tie convingerile lor, tu crezi in tine, asa-i mai bine. E plin de oameni care sunt gata sa iti dea sfaturi, de parca ar detine adevarul absolut, ce nu stii tu de fapt e ca pentru tine tu detii acel adevar. Solutiile si ideile sunt mereu la tine. Ai incredere in tine, asa a functionat la mine. In viata nu castiga mereu cel mai cinstit, e ca la supermarket; ai produse cu marketing autentic si produse cu marketing agresiv. Castiga produsul care are un marketing agresiv sau cel cu marketing autentic? Poate la inceput se va vinde cel cu reclama peste tot, dar cel autentic va rezista mai mult pe piata, oamenii il vor aprecia si vor ramane fideli.

Fii asa cum simti. Daca vrei sa spui nu, spune nu. Daca te simti trist fi trist, daca nu vrei sa faci ceva anume, refuza fara explicati si scuze inutile sau false. Ramani constant in actiunile tale si convingerile tale, altfel vei bulversa oamenii din jurul tau si nu te vor mai lua in serios. Daca reusesti sa ramai constant, sa te focusezi pe prezent,  sa te implici trup si suflet, sa crezi cu adevarat in tine si in ceea ce faci, sa fii sincer atunci ai toate sansele sa fii autentic. De ce sa fii asa? Pentru ca e minunata libertatea acesta, te simti curat si impacat tu cu tine. Autenticitatea-i adevar, asa sa te gandesti. Nu-i nevoie sa te explici, asa esti tu, asa crezi tu si oamenii valorosi cu adevarat te vor aprecia iar cei toxici vor pleca.

Mi-am dorit mult sa va transmit aceste cuvinte, am fost provocata de Iozefina Nicoleta Tudor founder Inspire Other Travelers, sper sa va ajute iar atunci cand nu sunteti siguri ce sa faceti intr-o anumita situatie amintiti-va sa faceti asa cum simtiti, atunci cand vreti sa spuneti ceva spuneti fara teama si asumati-va propria persoana si propriile credinte. Atunci cand scriu aici sunt trup si suflet, in trei ani de blogging am scris 430 de postari. Scriu o postare in aprox 2h, 860 de ore, 35 de zile in care a scris non-stop. Imi datorez mie autenticitatea si voua pentru ca sunteti mereu aici si ma motivati si ma apreciati.

Va imbratizez cu drag!

Locatie: Cafenea Emotion/ Piata Unirii; Fotograf Anita Bejenaru, Port Bereta: Meli Melo; Fusta Poema; Pulover Mango; Botine Zara; Poseta Bata; Ochelari Parfois

 

 

 

 

 

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *