SOS! Haircut Challenge

Nu de putine ori m-am hotarat sa iau foarfeca si sa imi scurtez parul. De cateva ori mi-am facut programare la salon si i-am spus hair stylist-ului: ,,make it pixie’’ dar,bineinteles in stilul caracteristic al racului am continuat cu,, poate doar varfurile’’. 

 
Acum imi dau seama ca problema nu era neaparat la mine, problema era la cel care trebuia sa ma tunda fie pentru ca nu avea nimic de zis, ceea ce ma facea sa fiu si mai nehotarata. Poate asteptarile mele erau prea mari, poate asteptam sa imi spuna ce tunsoare s-ar potrivi formei fetei mele , sau poate ce culoare s-ar potrivi tinand cont de culoarea ochilor, a pielii.
Ultima data, prin septembrie 2014 m-am tuns la un baiat, Cristi Buxai( il gasiti chiar asa pe facebook) si mi-a placut enorm. Acum m-am hotarat sa ma tund din nou si am facut un research pentru a vedea care sunt top 10 haircuts in 2015 in speranta ca ma voi hotara asupra uneia.
 
Vreau sa vorbim despre ce tunsori s-ar potrivi in functie de forma fetei, ce culori s-ar potrivi in functie de culoarea ochilor.
Am facut acest research pentru mine si pentru voi. M-am gandit ca cu siguranta nu sunt singura nehotarata. Parul e o bucatica din ceea ce suntem noi. O tunsoare care se potriveste formei fetei ne poate avantaja. So if you decide to shape it, shape it good.
Fata alungita:
 
În primul rând, dacă ai fața alungitătrebuie să eviți părul foarte lung și drept pentru că îți va accentua lungimea feței. Trebuie să găsești o tunsoare cu ajutorul căreia să oferi lățime feței. Poți opta pentru un breton pentru a mai tăia din lungime sau o tunsoare bob lung. De asemenea evită să porți cărarea pe mijloc. Îți poți prinde părul într-o coadă pentru a crea impresia de lățime.
Liv Taylor
Fata rotunda:
 
Dacă ai fața rotundă încearcă tunsorile cu breton într-o parte. Poți opta pentru tunsoarea bob, mai lung în față sau dacă ești o amatoare a părului lung ai grijă să ai volum în partea de sus pentru a crea impresia de lungime.
 
Keri Russell
 
 
Dacă ai fața ovală, consideră-te o norocoasă. Poți încerca aproape orice tunsoare. Poți opta pentru o tunsoare în scări dacă vrei să mai reduci din volumul părului, sau pentru tunsoarea bob pentru un look mai sofisticat.
Charlize Theron
 
Fata patrata:
 
Tunsorile potrivite fetei patrate  sunt cele care conferă feței un aer delicat, natural. 
Încearcă tunsorile în scări, potrivite atât pentru părul lung și cât pentru cel scurt.
 
Keira Knightley
 
Fata in forma de inima:
Dacă ai forma feței în formă de inimăî ncearcă tunsorile care atrag atenția asupra ochilor și a pomeților.
 
Ginnifer Goodwin
Fata in forma de diamant:
 
Dacă fața ta este în formă de diamant, încearcă tunsori care să îți pună în evidență această frumoasă structură. Ca și în cazul persoanelor cu fața ovală, te poți considera o norocoasă deoarece ți se potrivește orice tip de tunsoare.

 

Scarlett Johansson
Eu am trecut prin diferite schimbari. Imi place sa experimentez chiar daca ma plictisesc repede de forma lui.
L-am avut scurt, bob lung, ondulat, intins, lung…nici nu mai stiu.

 

 

 

 

 
Acum m-am hotarat asupra unui bob lung ca cel din imagine desi parca imi e dor de parul scurt pixie style.
 

 

 
 
·         Pentru pielea de culoare deschisă şi ochii căprui închis, căprui deschis sau verzi, se recomandă culorile deschise precum blond, castaniu deschis cu tonuri de auriu sau roşu şi blondurile bej.
 
·         Pielea de culoare caldă, cu nuanţe galben-roşiatice şi cu aspect brun-gălbui sau cu reflexe amintind de culoarea cuprului, iar ochii maro închis, verzi: se recomandă culori din categoria celor intense, cu nuanţe închise.
 
·         Pielea în nuanţe deschise, stinse, reci, roz-bej, sidefiu sau roz deschis şi ochii albaştri, gri-verzi, turcoaz sau gri-albaştri se potrivesc cel mai bine cu vopselele în culori cenuşii sau reci, cum ar fi blond-argintiu, castaniu deschis cu tonuri de galben sau blond platinat.
Înainte de vopsire, analizează-ţi garderoba, pentru a nu avea surpriza să constaţi că ţinutele tale sunt preponderent în nuanţe reci sau doar în nuanţe calde, care ar putea să nu se potrivească noii culori a părului.
Evită să îţi colorezi părul cu mai mult de două nuanţe mai deschis decât culoarea ta naturală.
Culorile închise subţiază, deci este recomandat să fie folosite în jurul feţei pentru persoanele cu faţa mai mare. Culorile deschise, ce dau senzaţia de lărgime, sunt recomandate persoanelor cu faţa mică.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *